26 september

Idag blir det en post utan bilder, för jag raderade av misstag bilderna som jag tog idag. Desto mer målande får språket bli!

Gick ner till fjorden, mot det som kallas Nyhavna. När folk började flytta in till Lademoen för att bo i stan var det väl kanske här dom jobbade? Hade också lust att titta en stund på fjorden i hopp om att kanske få syn på tumlare, som inte ska vara helt ovanliga här.

På vägen ner skrek en grupp äldre barn “Hei!” och “Egghode!”. Inte så trevligt faktiskt.

 

Mycket lastbilar i hamnen, en av dom hade en slags specialtuta med en hel melodi som föraren spelade upp för mig. Satte mig nere vid den stora märkliga struten som står riktad ut mot den lilla fyren. Tog fina bilder när jag stod i den, dom är tyvärr är borta nu! Satt en stund och såg på havet. Inga tumlare, men en fantastisk dag och perfekt temperatur att bära min uniform i.

Undrar hur många av de boende på Lademoen som fortfarande jobbar i hamnen?

Gick tillbaka genom hamnen, och genom Svartlamon. På barnhagen var dom lika taggade som alltid! Jag har slutat vinka, det får mig att känna mig som en maskot på nöjesfält. Istället gjorde jag V-tecken. En person sa till mig att Smiley Face fyllde år nyligen. Det skulle vara jag då alltså.

Så gick jag vidare och satte mig och vilade på en bänk på Strandveien en stund, innan jag återvände hemåt.

Den där struten var så förbannat photogenic att jag tror jag måste gå dit imorn igen och ta en ny bild. Dessutom tror jag kanske att hamnen kan vara en viktig del i undersökningen av min identitet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s