24 september

DSCF0021Gick ut med återvinningen idag. Hade med mig glas, metall, papper och plast. Fick leta en stund och hittade till slut en återvinningsstation på Lademoen. Här fanns det dock bara behållare för papper men jag fick i alla fall tömt en av mina påsar. Träffade också på en trevlig man här, han hette Abdul och undrade om jag kunde se ordentligt. “Helt ok!” svarade jag. Han hade tidigare bott på Lademoen och hade fortfarande många vänner där. “Chill plass å bo på” sa han. Så var han vänlig nog att ta en bild på mig när jag slänger mina pappersförpackningar, ser så där stel ut som på bild när officiella personer skakar hand! Så skyndade Abdul iväg.

Gick vidare ner till Strandveien där jag kunde kasta glas, metall och plast i behållare som fanns där. En man på cykel med barnkärra gav mig tummen upp och såg glad ut. Ett par spansktalande kvinnor såg mycket förvirrat på mig. Efter soptömningen var jag tvungen att sitta och vila. Satt på en bänk och ägnade en stund åt trainspotting. Många glada ansikten som gick förbi.

DSCF0023

DSCF0024Så gick jag vidare bort mot hamnen, förbi där dom håller på att bygga Strindheimstunneln. Stod och såg på när dom jobbade och byggarbetarna frågade om jag var den nya förmannen. Gick sen en tur i hamnen och kollade när det lastades stål och annat. Hade lite dålig siktradie mitt bland alla gaffeltruckar som svischade omkring med stålbjälkar. En man frågade “Vem är du?” Jag svarade, “Jeg er Ambassadøren” och gav honom ett visitkort. “Jasså, jag är Ambassadören nummer ett från Sverige!” sa han. Var det en utmaning? I så fall så antog jag den inte. Han stressade vidare, såg ut som om han var på väg till sin vanliga lunchrestaurang. Jag gick hemåt. På vägen gick jag förbi Svartlamon barnehage igen. Där var dom lika glada som alltid! Börjar känna mig familjär i området, kanske det märks?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s